iPhone X ekranında yeşil çizgi çıktı

Apple firmasının en son çıkardığı amiral gemisi iPhone X modelinde yeni bir sorun ortaya çıktı. Bazı iPhone X modellerinin ekranlarında baştan aşağıya yeşil bir çizgi olduğu görüldü.

teknik destek

iPhone X ekranında yeşil çizgi nedir

iPhone X ekranında yeşil çizgi çıktı

Bir haftalık satış serüveni bulunan iPhone X modeli gündemden düşmek bilmiyor. Sahip olduğu güzel tasarımı ve teknik özellikleri ile gündemdeki yerini koruyan telefon şimdide bir sorun ile akıllı telefon sektörünü meşgul etmektedir. Tabiki fiyatlarını da unutmamak lazım. Fiyatı ile de gündemde bayağı duracak gibi… iPhone X modelinin ekranı havaların çok soğuk olduğu günlerde ekranı çalışmamaktadır. Ayrıca bazı telefonların ekranında yeşil bir çizgi görünmektedir. Bu iki sorun iPhone X sahipleri tarafından forum sitelerinde dillendirildi.

Dünyada ilk olarak  MacRumors forumlarında paylaşılan bu sorun daha sonra Apple Destek Topluluklarında ve sosyal medyada paylaşılmaya başlanıldı. Kullanıcıların bazıları yeşil çizginin devamlı olmadığı telefonu yeniden başlattıklarında bu yeşil çizgiyi görmeye başladıklarını söylediler. Ayrıca bu söylemden farklı olarak yeşil çizginin kilit ekranda ve uygulamaların bulunduğu ekranda da göründüğünü söyleyenler oldu.

Bu sorunlar sonucunda yetkililer bazı teknik raporlar oluşturdu. Bu raporda yer alan bilgilere göre en az 20 iPhone X sahibi bu sorunu Apple Store çalışanları ile paylaştı. Yeşil çizginin telefonu ilk aldıklarında değil biraz kullandıktan sonra ekranda görünmeye başladığını yine kullanıcılar tarafından söylendi.

Ne yazıkki bu yeşil çizgi sorununu telefona reset atmak veya yeniden başlatmak çözmemektedir. Gelen şikayetlerde bir çok kişi bu çizginin dikey bir şekilde ekranda göründüğünü bildirdiler. Bu sorun iPhone X modelinin belirli bir serisinde değil hem 64 GB’lik versiyonun da hemde 256 GB’lık versiyonunda görünmektedir. Bu sorun dünyanın belirli bir bölgesinde değil farklı bölgelerinde ortaya çıktı. Polonya, ABD, Kanada gibi bir çok ülkede bu sorun dile getirildi.

Bu sorun ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmazken Apple firması bu sorunla karşılaşılan telefonları birebir yenisi ile değiştirmektedir.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours