İthalatçı garantisi ve Distribütör garantisi nedir?

İthalatçı garantisi ve Distribütör garantisi Android ve iPhone cep telefonlarda ne anlama geliyor?

teknik destek

Özellikle son yıllarda aldığımız ürünlerde karşımıza çıkan ve istatiksel olarak en fazla elektronik ve teknoloji ürünlerinde karşımıza çıkan garanti seçeneklerinde gördüğümüz garanti türlerini hepimiz merak etmişizdir. Ürünün kendi firmasının sunduğu garanti kapsamının yanı sıra; ülke garantisi, ithalatçı garantisi, distribütör garantisi vb. onlarca garanti türü müşterilere sunulmuştur.

Her yıl, bu garanti türlerinin ne demek olduğunu bilmeden ürün satın alan milyonlarca müşteri, satın alımdan sonra pişmanlık yaşayabilmiştir.

screenshot.1886912711

İthalatçı garantisi nedir?

Bir ülkede bulunan perakende mağazası veya bir şirketin, başka bir ülkede bulunan bir üründen uygun fiyata yüksek alım yaparak ülke sınırları içerisinde satışa sunmasıdır. Her yıl ülkemizde, burada üretilmemesine rağmen milyonlarca telefon satılmaktadır ve bu sayılan telefon markalarının birçoğunun müşteri temsil mağazası bile yoktur. İşte bu aşamada o telefonu ülkeye getiren ve satışa sunan kişiye ithalatçı demekteyiz. Bu ithalatçının sunduğu garantinin adı da ithalatçı garantisidir.

Distribütör garantisi nedir?

Distribütör garantisi de, ithalatçı garantisinin tam tersi olarak ülkeye sokulan ürünün orijinal firmadan satın alınıp ülkeye sokulması değil, direk olarak orijinal firmanın o ürünü ülkede satışa sunmasıdır. Bu ürünler genellikle ithalatçı ürünlere göre daha ucuz olabilmektedir ve garanti kapsamına giren ürünün onarım ve tamiri direk olarak orijinal forma tarafından yapılmaktadır.

Distribütör garantisi, müşteriler tarafından en güvenli olarak bilinen garanti kapsamı türüdür ve gönül rahatlığıyla tercih edilebilir. Detaylara ithalatçı distribütör garantisi nedir yazısından ulaşabilirsiniz.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours