Photoshop fotoğrafta arka plan nasıl kaldırılır

Photoshop’ ta fotoğrafta arka plan nasıl kaldırıldığını öğrenmek ister misiniz? Öncelikle online arka plan kaldırma için photopea.com sitesini öneriyoruz.

teknik destek

Photoshop yazılımına aşina olmayanlar için bu yazılım anlaşılmaz görünebilir ve aynı zamanda pek çok özelliği, normal bir kullanıcı olsanız dahi unutma olasılığınız var. Lakin, şu ana kadar en iyi fotoğraf düzenleme yazılımlarından biri ve bu sebepten dolayı en kullanışlı işlemlerde ustalaşmak için işinize yarayacaktır. Neyse ki, nereye bakacağınızı bilmeniz koşuluyla, Photoshop’ta bir arka planı kaldırmak hızlı ve kolaydır.

Bir arka planı nasıl kaldıracağınızı öğrendikten sonra, yeni bir tane ekleyerek oynayabilirsiniz. Aile üyelerini tatil fotoğraflarına ekleyebilir, bu şehir resmini sahildeki bir fotoğrafa dönüştürebilir veya belki bir arkadaşınızın Büyük Kanyon’da ipte yürümesini sağlayabilirsiniz. Sadece yeni güçlerinizi iyilik için kullandığınızdan emin olun!

Not: Photoshop’ ta bir arka planı kaldırmanın çok sayıda yolu vardır. Bu, en basit, en hızlı yol olduğu ve birçok görüntüde işe yaradığı için beğendiğimiz yol. Ancak her durumda işe yaramayabilir ve adobe.com’ dan ek yardım almanız gerekebilir.

Photoshop fotografta arka plan nasil kaldirilir 2
Photoshop fotoğrafta arka plan nasıl kaldırılır

Photoshop’ta arka plan nasıl kaldırılır

Başlamadan önce, bizimle aynı çalışma alanını kullandığınızdan emin olun, böylece aktardığımız adımlar doğru anlaşılacaktır. Bunu yapmak için Photoshop’u açın ve üst araç çubuğundaki Pencere’yi tıklayın . Ardından Çalışma Alanı’nın üzerine gelin ve Essentials (Varsayılan) öğesini seçin

1 . Bir görüntüyü yüklemek için Photoshop’a sürükleyin , ardından sağ alttaki katmanlar paneline bakın . “Katman [x]” görürseniz , 2. adıma geçin . “Arka Plan” ı görürseniz , üst araç çubuğunda Katman’ı tıklayın , Yeni’yi ve ardından Arka Plandan Katman’ı seçin .

Not: JPEG gibi pek çok görüntü, teknik olarak bir katman olmayan ve üzerinde bir katman kadar özgürce çalışılamayan Arka Plan katmanı olarak yüklenecektir.

  1. Sağ alttaki katmanlar panelinde , arka planı kaldırmak istediğiniz katmanı seçtiğinizden emin olun . Burada yalnızca bir katmanımız var, ancak birden fazla görüntü dosyasıyla uğraşıyorsanız veya zaten bir arka plan fotoğrafı eklediyseniz birden fazla katmanınız olabilir.
  1. Sağ taraftaki panelde özelliklerin tıklanması, ardından Hızlı Eylemler ve Arka Planı Kaldır seçilecek.
  1. Görüntüden geriye kalanları düzenlemek için Fırça ve Silgi araçlarını kullanın. Başıboş pikselleri silin veya istenmeyen öğeleri kaldırmak veya görüntüyü karıştırmak için Düzeltme Fırçasını kullanın.
  1. Bir arka plan eklemek istiyorsanız, başka bir görüntüyü tuvale sürükleyin . Katmanlar panelinde orijinal görüntünün üstünde göründüğünü fark edebilirsiniz.
  1. Orijinal görüntü katmanını yeni görüntü katmanının üzerine sürükleyin.

Son adım, katmanları orijinal görüntü üstte olacak şekilde düzenleme. Şimdi görüntüyü düzleştirin ve kaydedin veya düzenlemeye devam edin ve görüntünüzü daha ilginç hale getirin.

Photoshop fotoğrafta arka plan nasıl kaldırılır haberimiz umarız işinize yaramıştır.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours