Microsoft Efsane Uygulaması Paint’i Kapattı

1980’li yıllardan beri Microsoft’un vazgeçilmez programları arasında yer alan Paint, son Windows 10 güncellemesinde artık bilgisayarlarda olmayacak.

teknik destek

İlk kez 1985 yılında Windows 1.0 sürümüyle hayatımıza giren ve 32 senedir Windows sürümlerinin tamamında olan Paint programı, Microsoft tarafından tarihin raflarına kaldırılıyor. Dün yapılan resmi açıklamada Windows 10’a gelecek Creators Uptade güncellemesi ile artık hayatımızda olmayacak. Microsoft Paint yerine ise daha gelişmiş versiyonu Paint 3D bilgisayarlardaki yerini alacak.

Gelişen teknolojiler sayesinde resim düzenleme ve çizme programlarının sayısında artış olmuş ve bu da painti tamamen işlevsiz bir program haline getirmişti. Buna rağmen yıllardır vazgeçmeyen Microsoft sonunda programı geliştirdi ve eski versiyonu kaldırma kararı aldı. Paint 3D programını test edip deneyimleyen kullanıcılar ise programdan son derece hoşnutsuz yorumlar yazdı. Programın kullanıcı dostu olmadığını ve eski Paint kadar işlevsel olmadığını dile getiren kullanıcılar bazı özelliklerin ise tamamen kaldırıldığını belirttiler.

Microsoft’un Paint’i rafa kaldırıp yerine daha kötü bir program getirmesi şimdiden büyük tepki çekmeye başladı. Windows’un bu yorumları dikkate alarak güncellemede programı düzelteceği tahmin ediliyor.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours