Telefonda şarj nasıl yapılmalı

Akıllı telefonların bataryalarının bitme sorunu hatta ısınıp patlama sorunu her geçen gün artmaktadır. Yan sanayi yani orjinal olmayan şarj aletleri ve bataryaların artması ile telefonların batarya ömürleri her geçen gün daha da kısalmaya hatta şarj süresi günü kurtarmamaya başlamaktadır. Android ve iPhone telefonda şarj nasıl yapılmalı?

teknik destek

screenshot.188691273711

Telefon nasıl şarj edilir?

Akıllı telefon şarjı nasıl yapılmalıdır?
Akılı telefon kullanım artmasından sonra aklımıza telefonda şarj nasıl yapılmalı sorusunu da beraberinde getirmeye başladı. Burada yapılması gerek en önemli ve ilk kural asla telefonunuzun orijinal şarj aleti dışında şarj aleti kullanmayın. Eğer telefonunuzu şarj etmekte kullandığınız şarj aletiniz orijinal ise telefonunuzun sabaha kadar şarjda kalmasında sakınca yoktur. Çünkü telefonların Lityum – İyon olduğu için tam olarak dolduktan sonra kendisine gelen akımı otomatik olarak keser ve gelen akımı direkt olarak telefonun çalışması için kullanır.Yani bütün gece boyunca telefonun şarjda kalması pile herhangi bir zarar vermez.

Telefon bataryasını sıfırlama
Telefonunuz şarj etmeden önce bataryasının tamamen bitmesini beklememeye özen gösterin. Telefonun bataryasını tamamen bitirildikten sonra şarj edilmesi eski kuşaklardan günümüze kalan bir alışkanlıktır. Günümüzde kullanılmakta olan Lityum-İyon bataryalar ‘ pil kritik seviyede ‘ uyarısını görmeden önce şarj edilmek üzere tasarlanmışlardır.

İlk 24 saat şarj’da durması
1997 yılında ilk kez cep telefonları hayatımıza girdiğinde çıkan söylenti ile büyümüş olan bizler hala buna inanmaktayız. Fakat bu kocaman bir yalandan ibarettir. Eski bataryalarda bile bu sınır 16 saattir.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours