Android telefonda ekran görüntüsü alma

Sony Xperia, LG, Nuxus, ZTE (Turkcell T40 T50 T60 T70 T80), Samsung Galaxy ve diğer marka modellerde ekran görüntüsü alma nasıl yapılır?

teknik destek

Android işletim sistemi günümüzde iPhone hariç tüm cihazlarda kullanılmaktadır. iOS işletim sistemli cihazlarda ekran görüntüsü almak için ortadaki menü tuşu ve tuşları kilitleyen yandaki tuşa aynı anda bastığınız zaman ekran görüntüsü alır. Ancak android işletim sisteminde birbirinden farklı onlarca cihaz var. Hemen hemen her cihazın ya da her versiyonun özellikleri ve kullanıcı arayüzleri farklıdır. Android 4 ve üzerinde Samsung kullanan kullanıcılar ekran görüntüsü almak için ses kısma ve güç düğmesine aynı anda basılması gerekiyor. Bu sayede telefonunuzun ekran görüntüsünü alabilirsiniz.

Android telefonda ekran görüntüsü alma

Telefonda ekran görüntüsü nasıl alınır?

Samsung’ un bazı modellerinde ekran görüntüsü almak için telefonun ekranında eliniz değmeden ekranı seçtiğinizde ekran görüntüsü alır. Huawei marka android işletim sistemli cihazlarda ekran görüntüsü almak için üst kısımdaki bildirim menüsünü aşağıya doğru kaydırdığınızda ekran görüntüsü almak için dokunmatik bir tuş olduğunu hemen görebilir ve huawei ekran görüntüsünü alabilirsiniz.

Sony ekran görüntüsü almak için de neredeyse birçok modelinde Samsung’ da olduğu gibi ses kısma ve power tuşlarına aynı anda basarak alabilirsiniz. Sony gibi LG ve Google Nexus ya da ZTE marka telefonların ekran görüntülerini de aynı yöntemle alabilirsiniz.

Samsung marka telefonların bazılarında üst kısımdaki bildirim çubuğunu aşağıya doğru indirdiğiniz “araç kutusu” yazan kısma dokunun ekranınızda küçük bir nokta şeklinde bir panel gelecek bu paneli kullanarak değişik şekillerde Samsung telefonunuzun ekran görüntüsünü alabilirsiniz. Android işletim sisteminde ekran görüntüsü alma işlemi cihazın marka ve modeline göre değişkenlik gösterir ancak neredeyse bütün cihazların ekran görüntüsü alma yöntemi aynı sayılmaktadır.

Turkcell T40, T50 T60 T70 ve T80 telefonlarda Ses kısma ve Güç tuşlarına aynı anda basarak ekran görüntüsü alınır.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours