Türkiye’nin İnternet Arama Trendleri Çok Şaşırtmadı

İnternetin günümüzde tüm alanlara girmesi, bu aşamada farklı arama sonuçlarının çıkmasını sağlamış oldu. Önceleri sadece oyun ve ansiklopedik araştırmalar için kullanılan internet, günümüzde video izleme, blog oluşturma, oyun oynama, arkadaşlık kurma, fikir deklere etme ve daha birçok alana yayılmış durumda. Peki, hangi alanlarda ve hangi anahtar kelimelerde daha fazla rağbet yaşanmaktadır? İşte son 7 aylık süreçte en çok tıklanan siteler ve anahtar kelimeler…

teknik destek

Türkiye’nin 7 aylık internet arama trendlerinde en çok girilen sitelerin başında sırasıyla; Facebok.com, Twitter.com, Youtube.com ve Sahibinden.com gelmektedir. En çok kullanılan arama motorları ise sırasıyla Google.com, Yandex.com ve Bing.com gelmektedir. En çok girilen kelimeler ise; facebook, youtube, hava durumu, sahibinden, Google, haber, son dakika, çeviri, haberler ve instagram’dır.

707837

2017’nin 7 ayında araştırılan ve google’de aranan kelime ya da kelime öbekleri ise sırasıyla; gece gölgenin rahatına bak, içeride son bölüm, son depremler, survivor ve tv 8 canlı oldu.

Spor kategorisinde en çok aranan kelimeler; trtspor, thy euroleague, spor ve canlı futbol kelimeleri oldu. Seyahat kategorisinde ise; İstanbul ilk sıradaki yerini alırken, uçak bileti sorgula ve THY kelimeleri arandı.

Haber kategorisinde ise; seçim sonuçları, 15 temmuz darbesi, seçimler gibi kelimeler en çok aranan kelimeler olurken; en çok aranan yabancı dizi ve film kategorilerinde; Game of Thrones, Gölgesizler ve BBC movies en çok arananlar oldu.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours