Windows 10 fabrika ayarlarına nasıl döndürülür

Bilgisayarlardaki işletim sistemi sorunlarına yönelik en sık kullanılan yöntem sistem geri yüklemedir. Bu işlem çözüm getirmezse o zamanda Windows 10 fabrika ayarlarına nasıl döndürülür sorusu aklınızda gelir.

teknik destek

Windows 10 fabrika ayarlarına sıfırlama işlemini daha çok sistem sorunu yaşayanların tercih ettiği bir yöntem.

Tipik olarak, bir Windows cihazını fabrika ayarlarına sıfırlama, bir sorun giderici olarak zaman zaman kullandığımız yöntemlerden biridir. Kısaca, tüm seçeneklerimiz başarısız olduğunda kullanılacak en son tercihtir.

Windows 10’da fabrika ayarlarına sıfırlama gerçekleştirerek, cihazınızı ilk kullanıma aldığınız zamana geri döndürmüş olacaksınız. Bu, her ne kadar her şey karamsar gibi görünse de, bunu yeni bir başlangıç ​​olarak da düşünebilirsiniz.

Bununla birlikte, bunu yapmanın makinenizdeki her şeyi potansiyel olarak sileceğini aklınızda bulundurmalısınız, bu nedenle eski cihazların satış sürecinin bir parçası olarak genellikle fabrika ayarlarına sıfırlama kullanılır. Aşağıda özetlediğimiz yöntem, dosyaları korumak için bir seçenek sunarken, başlamadan önce en iyi bulut depolama hizmetlerinden birini veya en iyi harici sabit diskleri kullanarak tüm önemli verileri yedeklemenizi kesinlikle öneririz .

Yedekledikten veya bunu yapmadan devam edeceğinizden emin olduktan sonra, Windows 10’da fabrika ayarlarına nasıl sıfırlanacağını öğrenmek için okumaya devam edin.

Windows 10 fabrika ayarlarına sıfırlama

  1. Başlat Menüsünden Ayarlar’ı seçin. Başlat menüsü, Windows 10 cihazınızın araç çubuğunda bulunur. Ekranınızın sol alt köşesindeki Windows simgesini tıklamanız yeterlidir. Bitişikteki arama çubuğunu da kullanabilirsiniz; ‘ayarlar’ yazmanız yeterlidir.
  2. Ayar Menüsünden Güncellemeler ve Güvenlik’i seçin. Ayarlar Menüsünü yükledikten sonra, seçenekler listesinden ‘Güncellemeler ve Güvenlik’i seçin. Bulmakta sorun yaşıyorsanız, kolayca bulmak için pencerenin üst kısmındaki arama çubuğunu kullanabilirsiniz.
  3. Güncellemeler ve Güvenlik Menüsünden Kurtarma’yı seçin. ‘Güncellemeler ve Güvenlik’ menüsünün sol tarafında birkaç farklı sekme olacaktır; Seçmemiz gereken ‘Kurtarma’. Bunu tespit etmekte sorun yaşıyorsanız, üst kısımdaki arama çubuğunu kullanmaktan çekinmeyin.
  4. Bu Bilgisayarı Sıfırla altında Başlayın’ a tıklayın. Artık pencerenin üst kısmındaki ‘Kurtarma’ sekmesinde olduğunuza göre, ‘Bu bilgisayarı sıfırla’ olarak işaretlenmiş bir başlık ve bunun altında kısa bir metin paragrafı ve ‘Başlayın’ etiketli bir düğme görmelisiniz. Bu düğmeyi tıklayın.
  5. Her şeyi kaldırmayı veya dosyaları tutmayı seçin. Şimdi size bir seçenek sunulacak: ‘Her şeyi kaldır’ veya ‘Dosyalarımı sakla’. Bu oldukça açıklayıcıdır, ancak esasen ilki tüm cihazınızı siler, ikincisi ise cihazınızı siler ancak kişisel dosyalarınızı korur.
  6. Tüm sürücüyü silmek isteyip istemediğinize karar verin (önceki adımda ‘Her şeyi kaldır’ı seçtiyseniz). ‘Dosyalarımı sakla’ seçildiğinde sıfırlama işlemi başlar, bu nedenle bir sonraki adıma geçin. ‘Her şey kaldırıldı’ ve ek seçenekler ekranıyla karşılaşacaksınız. Burada, yalnızca cihazınızdan dosyaları kaldırmak veya sürücüyü tamamen silmek isteyip istemediğinize dair bir seçim sunulur. Cihazınızı tamamen sıfırlamak istiyorsanız ikinci seçeneği öneririz.
  7. Sıfırlamak istediğinizi onaylayın. İşlem tam olarak başlamadan önce Windows 10, cihazınızı kesinlikle sıfırlamak istediğinize dair son onay isteyecektir. Bu geri dönüşü olmayan bir noktadır, bu nedenle onaylamadan önce kesinlikle cihazınızı silmek istediğinizden emin olun.
  8. Sıfırlama işleminin bitmesine izin verin. Artık Windows 10 cihazınızı sıfırlamayı seçtiğinize göre, işlemin tamamlanmasını beklemekten başka yapacak bir şey yok. Ne tür bir sıfırlamayı seçtiğinize ve cihazda ne kadar depolandığına bağlı olarak bu işlem birkaç saat sürebilir.
  9. Cihazınızı yeniden kurun. Sıfırlama tamamlandığında, Windows 10 otomatik olarak yeniden başlatılacak ve buradan cihazınız yepyeni durumuna döndürülmelidir. Şimdi tekrar ayarlayabilirsiniz.

Windows 10 fabrika ayarlarına sıfırlama işleminde sorun yaşayanlar içinde olası nedenlerden bahseceğiz.

Windows 10 fabrika ayarlarina sifirlama 1
Windows 10 fabrika ayarlarına nasıl döndürülür

Windows 10 fabrika ayarlarına döndüremiyorum

Fabrika ayarlarına döndürme sorunu genelde virüs bulaştığında karşımıza çıkıyor. Ya geri yükleme başlatıyor ama işlem hata ile sonuçlanıyor ya da sistem geri yükleme noktası alanı pasif hale geliyor. İşte bu özellik çalışmadığında o zaman tek seçenek sıfırlama işlemi oluyor. Onda da sorun çıktığında flash bellek veya CD ile yeniden kurulum veya onarım yapıyoruz.

Windows 10 fabrika ayarlarına nasıl döndürülür haberimiz işinize yaradı mı?

Sonraki: Windows 10 güncellemeleri kapatma

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours