Xperia XA1 Android Oreo güncellemesi

Android 8.0 Oreo güncellemesi! Sony firması son dönemde mobil sektöründeki yükselişini iyice artırdı. Firmanın sektöre kattığı kalite cihazların yanı sıra daha önce çıkan cihazlara sunduğu güncelleme desteği ile bir çok kullanıcının beğenisini kazanmış durumdadır.

teknik destek

Özellikle akıllı telefon sektörüne giren telefonların çıkardıktan sonra bu telefonları unutan firmalarla dolu olmasından dolay eski telefonların yazılım güncellemesini takip eden firmalar son kullanıcıyı oldukça memnun etmektedir. Fakat buda bir satış stratejisi olduğu için en fazla 2 veya 3 yıl bu güncelleme firmalar tarafından yapılmaktadır. Daha sonra güncelleme kesilerek kullanıcıların yeni modelleri alması teşvik edilmektedir.

Xperia XA1 serisi için Android Oreo güncellemesi

2 1

Sony firması 2017 yılında bir çok modeli bizlerle buluşturdu. Bu modeller Xperia XA1, XA1 Plus ve XA1 Ultradır. Firma bu yıl ise google tarafından android 8.0 işletim sisteminin yayınlanmasından sonra bu modellerine bu işletim sisteminin güncellemesini yayınladı. Şu aşamada firma sadece bir modeli için değil adını andığımız her üç model içinde android 8.0 güncellemesini yayınladı. Fakat ilk olarak bu güncellemenin hangi ülke için başlatıldığını bilmiyoruz.

Yayınlanan güncelleme ile ilgili Sony firması tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Fakat bu üç modeli kullanan kullanıcıların güncelleme bildirimleri teknoloji forumlarında yayınlanmaya başlandı.

Bu üç model için indirilen güncelleme dosyasının boyutu yaklaşık olarak 900 MB boyutunda olup şubat ayı güvenlik güncellemelerini de içerisinde barındırmaktadır. Yayınlanan son güncelleme ile cihazlarda bulunan işletim sistemi sürüm numarası 48.0.A.1.131’den 48.1.A.0.116‘ya yükseltiliyor.

Bu güncelleme ile birlikte ana ekranda yer alan herhangi bir uygulamaya uzun süre bastığınızda hızlı ayarla erişim imkanı kullanıcılara sunulmaktadır. Bu özellik sayesinde herhangi bir metinde yer alan bir yazının üzerine tıkladığınızda google maps uygulamasını açarak tıkladığınız yeri yazmadan bulabilirsiniz.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours