Yandex şirket e-posta kurulumu ve uygulaması

Yandex kurumsal şirket mail kurulumu ve çoklu hesap ayarları nasıl yapılır? Aşağıda manuel posta kurulumu ve mail uygulamasına yer verdik.

teknik destek

Yandex’ de firma ve şirket mail hesapları ve birden fazla e-posta hesapları nasıl kontrol edilir detaylı resimli anlatımlı yazımızda eksik olan yanları veya sorunları yorum üzerinden iletebilirsiniz.

Yandex’ de mail kurulumu tam mail adresi yani [email protected] dışında hemen hemen aynıdır.

Yandex mail kurulumu

“Ayarlar” / “Posta İstemcileri” / (POP veya IMAP) desteği etkinleştirilmeli.

Yandex kurumsal şirket e-posta kurulumu

Yandex şirket e-posta kurulumu

Alan adınızdaki e-posta hesabına mail.yandex.com.tr/for/alanadiniz.com.tr adresinden (alanadiniz.com.tr, alan adınızın adresidir) erişebilirsiniz.

Bunun dışında alan adınızdaki e-posta hesabınıza mail.alanadiniz.com.tr adresinden (alanadiniz.com.tr — alan adınızın adresidir) erişilebilecek şekilde yapılandırabilirsiniz.

Bu yapılandırma için, alan adınızın e-posta alt alan adının CNAME kaydını, alan adınızın adresinizi değiştirmeden “domain.mail.yandex.net.” olarak yapılandırmalısınız. Domain kısmının, kendi alan adınızın adıyla değiştirilmesine gerek yoktur. mail.alanadiniz.com.tr adresi yapılandırıldıktan sonra sizi mail.yandex.com.tr/for/alanadiniz.com.tr sayfasına yönlendirecektir.

CNAME kaydının yapılandırılabilmesi için alan adınızın kayıt servisinin, DNS kayıtlarınızı düzenleyebilmeniz için size erişim vermiş olması gereklidir. Genel web arayüzü aracılığıyla erişim sağlanmaktadır.

Şu şekilde ayarlamanız gereklidir:

  • Alt alan adı: mail
  • Kayıt türü: CNAME
  • Adres: domain.mail.yandex.net.

Örneğin resimli anlatım bu şekilde :

yandex e-posta ayarları

Dikkat: domain adını alan adınızın ismiyle değiştirmeniz gerekmez, bu sistem adresinin parçasıdır. Domain kısmını, bağlanılan alan adının ismiyle değiştirirseniz adres çalışmaz.
Dikkat! DNS ayarının (özellikle CNAME kaydının) uygulanma süreci, birkaç saatten birkaç güne kadar sürebileceğinden dolayı giriş formu için kısa adres hemen çalışmayabilir.
Yandex mail Android uygulaması
Yandex mail Android uygulaması: play.google.com/store/apps/details?id=ru.yandex.mail&hl=tr
Yandex mail iOS iPhone uygulaması: itunes.apple.com/tr/app/yandex-mail/id441785419?l=tr
Yandex mail iOS iPhone uygulaması
Yandex mail kurulumu iPhone ve Android için aynı adımlarla veya Yandex uygulaması üzerinden otomatik yapabilirsiniz.
teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours