Marka bilinirliği ve yerel SEO analizi

Web sitesinde yerel SEO dendiğinde kapsamlı işlemler ön plana çıkıyor. Hem site içerisinde hem dışında yapılacaklar yer almakta. Haberde paylaştığımız dikkat edilecek hususlardan oluşmakta.

teknik destek

Bölgesel çapta konumlandırılmış olan SEO çalışmaları yerel SEO olarak tanımlanır. Markanın yerel bölgede bilinir olması, SEO çalışmalarına doğrudan ve olumlu bir etki doğurur. Potansiyel kitlenin yapmış olduğu arama sonucu bölgesel faktörlerin karşısına çıkması, yerel SEO’nun önemini ortaya koyar.

Dikkat edeceklerimiz

Aşırıya kaçan her yöntemin ve işlemlerin spam ile sonuçlanması olasılığı bulunuyor. Olmadı diyenlerin zamanla büyük güncellemelerden sonra etkilendiği görülebiliyor. Tabi otorite zayıfladığında bu durum daha kısa olacaktır.

  • Kelime tekrarları, alınan linkler (Kalitesi / sektörü), kategori ve içerik durumlarının incelenmesi gerekiyor.

Yerel SEO’ nun önemi

Yerel SEO, hedef kitlenin arama motorunda bölgesel arama yapması sonucu markanın listelenmesini sağlar. Markanın bölgede zaten biliniyor olması, yerel SEO işlemlerine doğrudan bir etki oluşturur.

Hizmet ağına en uygun şekilde yapılan profesyonel yerel SEO analizi de bu durumu etkin bir şekilde ortaya koymak için yapılır. Marka bilinirliliği arama motorlarında üst sıraya çıkılması ile beraber web sitesindeki günlük trafiğin yoğunlaşmasını sağlar.

Yerel SEO analizine başlamadan önce söz konusu web sitesi için yerel SEO çalışmalarının yapılması gerekir. Konum bilgisinin hedef kitlelerine yerleştirilmesi ile bölgesel aramalarda web sitesinin üst sıralara çıkması sağlanır. Bu işlemin ardından yerel SEO çalışmasının düzgün çalışıp çalışmadığını görebilmek için Google araçları ile analiz yapılabilir.

Çalışmaların avantajları

Yerel SEO ve marka bilinirliliğinin doğrudan ilişkili olması web sitesine birçok avantaj sağlar. Yerel SEO yaptırmak;

  • Marka bilinirliliğinin daha fazla kişiye ulaşması
  • Hedef bölgedeki kitleye daha kısa sürede ulaşılması
  • Hizmet tanıtımlarının yapılabilmesi
  • Yerel SEO analizi ile müşteri trafiğinin izlenebilmesi gibi avantajlar oluşturur.
yerel seo
Marka bilinirliği ve yerel SEO analizi
teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir