WordPress wp-content uploads klasörünü gizleme

Google’ nin Search Console’ na girdiğinizde ya da Google tarafından mobil uyumsuzluğu için “dizin kapsamı sorunu” şeklinde hata maili mi aldınız? Bu aralar ara ara bu şekilde hata mesajları gelmekte. Bu sorun dizin izinleri ile alakalı. Bazen sunucunun yeniden kurulması bazende sunucu değişikliğinden sonra görülebiliyor.

teknik destek

Alınan dizin hatası buna “wp-content/uploads/2018” benzer mi? Google’ nin örnek verdiği URL’ lere girdiğinizde tüm site resim klasörleri ve resimleri görüldüğünü göreceksiniz. Bu sorunun kesin çözümü haberimizde…

İnternette genel olarak wp content / uploads klasörünün içerisine bir .htaccess dosyası atıp bu dosyanın içerisine de Options -Indexes yazmak yeterli diyor. Evet olabiliyor. Yalnız bazen bu kod nedeniyle sitedeki görseller çalışmayabiliyor. Siteye girdiğinizde görseller kırığa düşmüş gibi duruyor. Bunun için size sorunsuz wp-content uploads klasörünü gizlemeyi göstereceğiz.

screenshot. 7

WordPress wp-content uploads klasörü gizleme

Bu yöntem WordPress dışındaki site yazılımları içinde uygulanabilir. Sunucuda root yetkiniz varsa WHM’ den “Service configuration” / “Apache configuration” / “Global configuration” gidip sayfadaki seçeneklerden “Indexes” seçeneğinin işaretini kapatınız. İşlem bu kadar. Bu işlem sunucuda bulunan tüm siteler için geçerli olacak.

Kaynak: https://www.andronova.net/nasil-yapilir/wordpress-wp-content-uploads-gizleme-h2553.html

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours