Yerli ve Milli E-Posta Sistemi Geliyor

Tüm alanlarda millileşme süreci hızla ilerliyor. Milli tank, milli uçaksavar, milli füze ve milli uydu derken şimdi de sıra milli e-posta sistemine gelmiş durumda. Geçtiğimiz günlerde müjdeli haberi veren Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan, yerli e-posta için önümüzdeki yıl hazırlıkların tamamlanacağı müjdesini verdi. İşte detaylar.

teknik destek

Yerli e-posta sistemi, hali hazırdaki e-posta servis sağlayıcıların yerine düşünülmüş bir elektronik posta sağlayıcısı. 2007’de dönemin Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı tarafından projeye start verilmiş olsa da, bazı iç ve dış gelişmelerden dolayı tamamlanamamış olan bu projede artık sona gelinmiş durumda. Ve her şey yolunda giderse, gelecek yıl, bizim de bir yerli e-posta sistemimiz olacak!

Kamu kurumlarında öncelikle kullanılmaya başlanacak olan yerli e-posta, daha sonra tüm vatandaşların kullanımına sunulacak. Bu projeye ilaveten yerli spam ve virüs yöneticileri de devreye sokulmuş olacak. Bu da, özellikle ABD ve İngiltere istihbaratına çalıştığı sıklıkla dillendirilen mevcut e-posta servislerinin hakimiyetine son verecek. Yani artık, %100 öz kaynaklarla finanse edilmiş ve milli mühendisler tarafından üretilmiş olan e-posta sistemi ile daha güvenli ve daha az riskli bir döneme gireceğimiz günler yakın!

Projeye dış finansman desteği sağlamak isteyen firmalara ret yanıtı veren Bakanlık, projenin tamamı ile yerli yollarla geliştirileceğini ifade etti. Bu da, siber saldırılar ve başka istihbaratların ağına yakalanma riskini ortadan kaldıracak gibi görünüyor.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours