5G Turkcell ve Huawei ortaklığı

5G için Turkcell ve Huawei ortaklığı, 5G teknolojisinin en önemli taşıyıcısı olarak kabul edilen Turkcell, Çinli iletişim devi olan Huawei ile bir ortaklık sağlayarak 5G destekli şehirler kurma yönünde protokol imzaladı.

teknik destek

Türkiye’nin en eski iletişim operatörü olan Turkcell, dünyadaki en büyük cep telefonu üreticilerinden biri olan Huawei ile 5G teknolojisini içeren bir işbirliğinde buluştu. Toplantıya Turkcell’e Yönetim Kurulu Başkanı olan Ahmet Akça katılırken, Huawei adına ana Bilgi Komitesi Başkanı Li Dafeng katıldı. Yapılan basın toplantısı ile resmi olarak protokol imzalanırken, iki dev şirket arasında ortak çalışma yürütüleceğine dair açıklama yapıldı.

screenshot.1886912988

Kullanıcı deneyimi: Çinde yapılan etkinlikte işbirliği için hazırlanan protokolün altında Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Sezgin’in imzası bulunurken, Huawei firması adına ise Çözüm ve Pazarlama Başkanı Wang Zhongtao’nun imza attığı görüldü.

5G teknolojisinde eşsiz bir kullanıcı deneyimi sunmayı planladıklarını belirten Akça, bu teknolojinin Türkiye’de ticarileştirilmesi için çalışmaya devam edeceklerini belirtti. 5G teknolojisinin Türkiye ve Asya bölgeleri için dijital endüstri dönüşümlerinde bir fırsat olduğu dile getirildi.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours