Bim’den Apple açıklaması (aksesuar)

Son zamanlarda BİM marketler zinciri, satışa sunduğu Apple marka ürünlerin sahte olduğuna dair birçok söylenti yayıldığını dile getirdi. Aynı zamanda ürünler BİM tarafından neredeyse anında satıştan çekildi.

teknik destek

BİM markalarına karşı sosyal medya da dâhil olmak üzere pek çok tartışma başlatıldı. BİM ise kendisini açıklama yapmak zorunda hissetti ve yenice bir açıklama yayımladı. Bu açıklamada olayın hukuki süreci ile ilgili de pek çok detay yer alıyor. Aynı zamanda olayın sadece BİM ve Apple arasındaki bir uyuşmazlıktan ibaret olmadığı, işin içerisine ithalatçı firmanın da karıştığı ifade ediliyor.

screenshot.1886912957

Bim’ den sahte Apple ürünleri açıklaması

Açıklamanın detayları: Açıklamaya göre, Apple tarafından çekilen bu ihtarname üzerine ürünlerin iyi niyetli olarak satıştan çekildiği belirtildi. Aynı zamanda BİM, ithalatçı firma tarafından sunulan güvence üzerine bu satışların icra edildiğini ifade etmişti. Bu nedenle ithalatçı firma aleyhine de Apple firması tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Hal böyle olunca savcılık ürünlerin incelenmesi adına bir bilirkişi atadı. Ancak icra edilen bilirkişi incelemesinde herhangi bir şekilde ürünlerin sahte olduğuna dair bir bulguya rastlanmadı.

Bilirkişi raporuna itiraz edildi

Bilirkişi raporu üzerine Apple firması karara itiraz etti. Ancak firma tarafından yapılan itiraz kararı reddedildi. Netice olarak BİM, yaptığı açıklamada ürünlerin orijinal olup olmadığı ile alakalı bir sorun bulunmadığını ve satışların durdurulmasının tamamen iyi niyetten kaynaklandığını ifade etti.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours