Cep telefonunuzu satmadan önce yapılması gerekenler

Cep telefonumu satmak istiyorum ama satmadan önce neler yapmalıyım? Silinen verilerime ulaşılabilir mi?

teknik destek

Yeni bir telefon almak için eski telefonu satmak en doğru karar olacaktır. Ancak akıllı cep telefonumuzu satmadan önce bazı işlemleri yapmamız bizim için çok önemlidir. iOS veya Android işletim sistemine sahip olan cep telefonlarımız için nasıl bir işlem yapmamız gerektiği yazıda sizlere aktarılmakta.

Satılacak telefonda ne yapılmalı ?

Cep telefonunuzu satmadan önce yapılması gerekenler

Öncelikle cep telefonunun yedeğini almanız gerekir. iOS işletim sistemine sahip olan telefonlar için iCloud bulut yedekleme sistemini kullanabilirsiniz. Yedeğinizin bilgisayarınızda bulunmasını isterseniz de iTunes programını indirerek yedeğinizi bilgisayarınıza şifreleyerek yükleme şansınız var. Yeni telefon aldığınızda ise yedeklerinizi bu programlar aracılığı ile hemen telefona yükleyebilirsiniz. Android telefonlarda ise Helium, Titanium gibi yedekleme programları bulunmakta. Bu programlar ile yedeklemek ve tekrar yükleme yapmak mümkün.

Yedekleme sonrasında asıl işlem başlamakta. iOS sisteme sahip olan cep telefonları kapalı sistem çalışma prensibi ile işlemlerini yaptığı için silinen veriler tekrar geri getirilemez. Burada sorun yok ancak Android sisteme sahip cep telefonları açık kodlu olduğu için bazı durumlarda silinen bilgiler tekrardan uzmanlar tarafından geri getirilebilmektedir. Bunun için öncelikle cep telefonunuzda bir virüs taraması yapmalı ve uygulamalar aracılığı ile bilgilerinize şifre koymanız işinizi sağlama almanıza yarar sağlayacaktır. Alternatif olarak tamamen silme programları kullanabilirsiniz. www.teknolojikhaber.net

SIM kartınızda önemli olan unsurlardan bir diğeridir. Günümüzde cep telefonları farklı boyutlarda SIM kartları kullansa da yaygın olarak micro SIM kartları kullanılmaktadır. Nano SIM kartınız varsa micro SIM kartı isteyen bir telefona kartı takmanız sorun yaşatabilir. Bu nedenle yeni telefonunuzun nasıl bir kart yuvası olduğunu öğrenmeli ve gerekiyorsa SIM kartınızı operatörünüzün bayilerinden tekrar çıkarmalısınız.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours