iOS 11 kullanım oranı ne kadar oldu ?

Apple firması iPhone 8 modelini 2017 yılında çıkarması ile beraber iOS 11 işletim sistemini de kullanıcılarına sundu. Neredeyse her yıl yeni bir iOS işletim istemi karşımıza gelmektedir.
iOS 11 kullanım oranı ?
iOS 11 kullanım oranı ne kadar oldu ?
Apple firmasının yeni yayınladığı iOS 11 işletim isteminin üzerinden iki haftalık gibi bir süre geçti. Bu süre zarfında firmanın son işletim sisteminin kullanım durumu yapılan araştırmalar ile ortaya çıkarılmış.
Apple firmasının bugüne kadar çıkardığı ve güncelleme desteği verdiği telefon modelleri içerisinde bu işletim sisteminin ne kadar kurulduğu verileriniz sizlerle paylaşacağız.
Analist firmalarından biri olan  Mixpanel yaptığı araştırmalar sonucu elde ettiği veriler sonucunda iOS 11. sürümün şuana kadar yüzde 38.5 oranında cihazlarda kullanıldığını tespit etti.
Bu oran geçen haftaya göre kıyaslandığında ise %10’luk bir artışın olduğu görünmektedir. İlk haftanın sonunda bu işletim sisteminin kurulum oranı %25.28 lik bir orandı.
Bu oranları geçen yıla göre değerlendirdiğimizde ise iOS 10 işletim sistemi çıktıktan iki haftalık süre zarfında neredeyse cihazların yarısına ulaşmıştı. iOS 10 işletim sistemi ikinci hafta sonunda %48.16’lık bir kurulum oranına sahipti. Buda demek oluyor ki iOS 11, iOS 10’dan %10 daha az kuruldu. Aslında Apple firmasının çıkardığı her yazılım aynı yükseklikte talep görürken bu sürümün bu kadar az kurulması uzmanlar tarafından merak edilmektedir.
bu kullanımın az olmasına Apple Pay, iMessage ve iCloud depolama özelliklerinin etki ettiği yapılan tahminler arasında bulunmaktadır. Ayrıca iOS11’de yaşanan bataryanın çabuk bitmesi ve Wi-fi ve Bluetooth bağlantılarının açıldıktan sonra kapatılamaması az kurulumun diğer sebepleri olarak gösterilmektedir.
teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours