iOS 11 WiFi kapatma sorunu

Apple firması 2017 yılında çıkardığı iOS 11 işletim sistemi ile gündemden düşmüyor. Apple ayrıca bu yıl çıkaracağı iPhone 8 ve iPhone X modelleri ile de gündemdeki yerini korumaktadır. iOS 11 ile ilgili bazı sorunlar şimdiden çıkmaya başladı. Bazıları bizim için sorun görünürken aslında firmanın özellikle yaptığı bir işlem olurken bazıları hakikaten sorun olarak cihazlarda karşımıza çıkmaktadır.

iOS 11 WiFi kapatma sorunu

iOS 11 WiFi kapatma sorunu

teknik destek

iOS 11 işletim sisteminde wi-fi veya Bluetooth bağlantı özelliklerinden birini kullanırken tekrar bu bağlantıyı kontrol merkezinden kapatmak istediğinizde halen bu bağlantı durumu devam etmektedir.

iOS 11’de yer alan bu özellik aslında Apple kullanıcılarının canını epeyce sıkmışa benziyor. Apple kullanıcıları belirli paylaşım platformlarında bu konun ile sıkıntılarını şimdiden dillendirmeye başladılar. Bluetooth özelliğinin günlük hayatta çok kullanılmadığı için el ile ayarlar bölümünden kapatılabileceği fakat wi-fi özelliğinin her zaman ayarlar bölümünden kapatılıp açılması bir çileye dönüştüğünü yazdılar. Kontrol merkezi bölümünden de wifi özelliğinin kapatılabilmesi olanağının verilmesini istediler.

Peki wi-fi neden kapanmamaktadır? Apple firmasının bu özelliği bu şekilde yapmasının amacı nedir ? Bu konu ile ilgili Apple firması resmi bir açıklama yayınladı. Apple, ekosistemdeki diğer cihazların etkileşimini daha hızlı olabilmesi için bu özelliği işletim sistemine eklediğiniz duyurdu. Aslında ilk bakışta mantıklı bir özellik gibi dursada batarya bitmesinde bir etken olduğu düşünülünce hiçde mantıklı gelmemektedir.

Bakalım Apple firması kullanıcıların bu şikayetini dikkate alarak farklı bir çözüm üretebilecek mi ?

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours