iPhone’ da konum nasıl paylaşılır paylaşamıyorum

Find My ile iPhone’ da konum nasıl paylaşılacağını bilmek gerçekten işe yarıyor. Belki olur olmadık bir zamanda veya yerde birinin sizi almasını isteyebilirsiniz. Ya da sürekli hareket halinde olmanızdan dolayı bulunduğunuz yeri tarif etmeden zorluk çekebilirsiniz. Bu içeriğimiz, iPhone telefonlarda konum paylaşmak için ne yapmamız gerektiği hakkında bilgi içermekte.

teknik destek

Bu hizmete erişmek için bir uygulama yüklemenize gerek yoktur (bununla birlikte, dilerseniz Google Haritalar’da konumu nasıl paylaşacağınızı öğrenebilirsiniz ). Bunun nedeni, Bul’un iOS’a pişmiş olarak gelmesidir , bu nedenle yalnızca konum hizmetlerinin etkin olduğundan ve konum paylaşma özelliğinin ayarlandığından emin olmanız gerekir. Ardından, konumunuzu tam olarak ne kadar süreyle paylaşmak istediğinizi ve tam olarak kesin olmasını isteyip istemediğinizi belirleyebilirsiniz. Bunu akılda tutarak, Find My’ı kullanarak iPhone’da konum paylaşmayı öğrenmeye başlayalım.

iPhone’ da konum nasıl paylaşılır?

  • Bul adlı uygulamayı başlatın
  • Kişiler adlı sekmeye dokunun
  • + Simgesine dokunun
  • Konumu paylaş yazısına dokunun ve kiminle paylaşacağımızı seçelim

Bu adımların doğru şekilde yapılması için Konum Servisleri ve Konum paylaşımı etkin olması gerekiyor. Aşağıya eklediğimiz ayrıntılarda bu işlemin nasıl yapılacağını detaylı adımlarıyla paylaştık.

Konum servisleri nasıl etkinleştirilir?

  1. iPhone’unuzda konum paylaşımının etkin olduğundan emin olmak için Ayarlar uygulamasını açın ve Gizlilik ve Güvenlik öğesine dokunun.
  1. Ekranın üst kısmındaki Konum Servisleri’ne dokunun . Aktif olarak görünebilir ama yine de ona dokunun.
  1. Konum Servisleri etkin değilse, Konum Servisleri düğmesini açık konuma getirin (böylece yeşil görünür). Ardından ekranı aşağı kaydırın.
  1. Konum Servisleri ekranındaki uygulamalar listesinde Bul’a dokunun.
  1. Find My uygulaması için ihtiyaç duyduğunuz erişim düzeyini seçin . Bir konum isteğine izin vermenizi veya reddetmenizi isteyen bir açılır pencere görmek istiyorsanız Bir Dahaki Sefere Sor veya Paylaştığımda Sor’u seçebilirsiniz. Aksi takdirde , Uygulamayı Kullanırken öğesini seçin.
  1. Şimdi Kesin Konum düğmesini değiştirin . Bu, konumunuzu paylaşırken Find My uygulamasının tam olarak nerede olduğunuzu belirlemesini sağlar.
iPhone da konum nasil paylasilir 1
iPhone’ da konum nasıl paylaşılır
iPhone da konum nasil paylasilir 2
iPhone konum paylaşamıyorum
iPhone da konum nasil paylasilir 3
iPhone konum ayarlarını açma

Konum paylaşımı nasıl etkinleştirilir?

  1. Find My uygulamasını kullanın ve ekranın alt köşesinde Ben yazılı alana dokunun.
  1. Açılır menüden Konum’ a dokunun. Artık ev veya iş şeklinde bir etiket ayarlayabilirsiniz. Kendinizinkini oluşturmak için Özel Etiket Ekle yazısına dokunun.

iPhone’da konum nasıl paylaşılır?

  1. Bul uygulamasını başlatın ve Kişiler sekmesine dokunun.
  1. Paylaşmaya hazır olduğunuzda + simgesine dokunun.
  1. Görünen menüde, Konumumu Paylaş öğesine dokunun.
  1. “Kime:” alanına, paylaşmak istediğiniz kişinin adını yazın ve ilgiliyse önerilen adlardan herhangi birini seçin . Ayrıca + öğesine dokunup bir kişi seçebilirsiniz.
  1. Gönder’e dokunun . Artık konumunuzu ne kadar süreyle paylaşmak istediğinizi seçebilirsiniz . Bu, bir saat kadar kısa bir süre için, günün sonuna kadar veya sonsuza kadar olabilir.

iPhone’da konum paylaşma nasıl durdurulur?

  1. Paylaşımı istediğiniz zaman durdurabilirsiniz. Kişiler sekmesinde paylaşımda bulunduğunuz kişinin adına dokunmanız yeterlidir.
  1. Şimdi Konumumu Paylaşmayı Durdur’a dokunun . Bunu onaylamanız istenecektir, bu nedenle Konum Paylaşımını Durdur’a bir kez daha dokunun.

Artık Bul’u kullanarak iPhone’da konum nasıl paylaşılır biliyoruz, ancak uygulamanın farklı kullanımlarda da çalıştığını belirtelim.

iPhone konum paylaşamıyorum sorunu

Bunun için konum ayarlarını ve uygulama izinlerini kontrol edin. Sonra cihazınızı yeniden başlatıp deneyin. Artı mesajlaşma uygulamalarından konum göndermeyi deneyin. Duruma göre Genel başlığındaki Sıfırla aktar içerisinden Sıfırla ve sonra Tüm ayarları sıfırla işlemini uygulayın.

iPhone’ da konum nasıl paylaşılır ve konum servisleri ayarlarını sizlerle paylaştık. Konum paylaşmıyor sorunu yaşarsanız bizimle iletişime geçmenizi öneriyoruz.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours