iPhone X satışları patlama yaptı!

Apple firması gözde telefon modeli iPhone X’i piyasaya sürdü. Stokda bulunan telefonlar  neredeyse dakikalar içerisinde tüketildi. 27 Ekim 2017 tarihinde Apple firması 55 ülkede iPhone X modelinin ön siparişini almaya başladı. iPhone X modelinin ön sipariş kotası dolmasında  sonra bu telefon modeline ismini yazdıran bazı uyanıklar karaborsa üzerinden yüksek fiyatlarla bu telefon modelini satmaktalar.

iPhone X satışları patlama yaptı

iPhone X satışları patlama yaptı!

teknik destek
Ön siparişleri alınmaya başlanan iPhone X modeli uzunca bir dönem teknoloji gündemini meşgul etmişti. Aynı yoğunluk telefonun ön siparişinde de karşımıza çıktı. Bu talep patlamasını uzmanlar daha önce bildirmişlerdi. Telefonda kullanılan Face ID özelliğini kullanılmasına imkan veren TrueDepth  kamera sistemi telefona talebin artmasını sağlamıştır.
Şuan ön siparişi alınan iPhone X modelleri 5 veya 6 haftaya kadar teslimi yapılacaktır. Stokda  biten telefon şuan itibariyle karaborsaya düşmüş durumunda. Resmi sitesinden 10. yıla özel yapılan iPhone X modeli 999 ve 1149 dolar fiyatlarla satılırken ön sipariş verme imkanına kavuşan bazı uyanıklar 1500 dolardan başlayarak 6000 dolara kadar telefona fiyat istemektedirler. Bu fahiş fiyatlar Ebay sitesi üzerinde görünmektedir.
Ülkemizde ise satış fiyatı 6099 ve 6899 TL olarak açıklanan telefonun satışı henüz gerçekleşmedi. 2018 yılında bu telefonun Türkiye’ye gelmesini bekliyoruz.
Apple firması bu özel telefon modelinde çeçevesiz bir tasım yaparak 5.8 inçlik bir ekran kullandı. Ayrıca iPhone X modelinde firma ilk defa OLED ekran kullandı. Apple firmasının son mobil işlemcisi olan A11 Bionic bu modelde kullanılmıştır. Ayrıca Touch ID sistemi bu telefonda kullanılmayarak Face ID teknolojisine geçilmişti.
teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours