Samsung, Apple’ dan ne kadar kazanacak

Apple firmasının iPhone 8 modeli ile ilgili çalışmalarını tamamladıktan sonra şimdide Apple iPhone X modeli ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Firmanın Kasım ayı içerisinde satışa sunacağı telefonun fiyatı diğer modellerine göre biraz yüksek olmasının sebebi Samsung tarafından üretilecek olan bileşenlerden kaynaklandığı uzmanlar tarafından açıklandı. Bileşen analistleri yaptıkları çalışmalarla Samsung firmasının bu üretimde ne kadar kazandığını hesaplamışlar.

teknik destek

Samsung, Apple’ dan ne kazanacak

 Samsung, Apple' dan ne kadar kazanacak

iPhone X modelinde üretilecek bileşenler içerisinde en pahalısı Samsung tarafından üretilecek olan OLED ekrandır. iPhone X için üretilecek OLED ekran Apple firmasının isteklerine göre özel üretilmiştir. Ekran yanında firma Apple için farklı bileşenlerde üretmektedir.

The Counterpoint Technology Market Research yaptığı analistelere göre iPhone X modelinde kullanılacak batarya ve kapasitörlerinde Samsung firması tarafından üretileceği iddia edildi. Analistlerin açıklamalarına göre Galaxy S8 modelinin üretiminde kullanılan parçalardan daha fazla geliri firma Apple firmasının üreteceği iPhone X modelinden kazanacak gibi. Genel toplam olarak bu gelire bakıldığında ise analistler 4 milyar dolar üzerinde durmaktadır.

Apple firması son telefon modelinin satışını 130 milyon olarak belirlerken Samsung’ta her iPhone X modeli başına 110 dolar kazanacağı yapılan hesaplarda ortaya çıkmaktadır.

Kısacası Samsung firması iPhone X modeline üreteceği bileşen üretiminden ciddi bir gelir elde edeceği görünmektedir. Ayrıca Apple firması OLED ekranlı bu telefon modelinden çok fazla satış beklentisi bulunduğunu açıklayalım

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours