Siri mesajlarınızı sizden habersiz okuyor! 

Apple firması iOS 11 işletim sistemi ile bir çok farklı özelliği kullanıcılar ile buluşturdu.  iPhone modellerine bu yeni işletim sistemini kuran kullanıcılar bu yenilikleri kullanmaya başladılar. Fakat bu yeni işletim sisteminde bir açık olduğu ortaya çıktı. Bu açık nedir ?

teknik destek

Siri mesajlarınızı sizden habersiz okuyor!

iOS 11 işletim sisteminde yer alan bu açık ile Siri üzerinden başka kişiler telefonunuzda yer alan mesajları okuyabilmektedirler. Telefonunuzda kilitli dahi olsa yinede siri üstünden mesajlarınıza ulaşılabilmektedir. iPhone kullanıcıların genellikle bir çoğunun bildiği gibi parmak izi veya şifre ile korunan bir telefonda mesajların okunabilmesi için ya parmak izinizi okutmanız veya ekran şifresini girmeniz gerekmektedir. Fakat ekran kilitli iken hey siri bildirimleri oku talimatı verdiğinizde Sirinin içeriği gizlenen mesajları okuduğu ortaya çıktı.

iOS sisteminde bulunan bu güvenlik açığının kendi mesajlaşma özelliğini etkilemediğini görmekteyiz. Fakat üçüncü uygulama olarak kullanılan mesajlaşma yazılımlarında Siri’nin bu mesajları bu talimatı veren kişiye okuduğunu görüyoruz. Özellikle dünyada milyarlarca kullanıcısı bulunan WhatsApp ve Messenger gibi büyük kitlelere hitap eden yazılımların bu açıktan etkilenmesi bazı sorunların ortaya çıkmasına sebep olabilir.

Örnek verecek olursak eğer telefon ekran açılış şifresini bilmeyen bir kişi gelen WhatsApp mesajlarını Siri’ye vereceği bir talimatla okuyabilir. Bu güvenlik açığı şuan itibariyle iOS 11.3 dahil olmak üzere bütün iOS sürümlerinde görünmektedir.

Apple firmasının bu sorunu çözüme kavuşturana kadar iPhone kullanıcıları aşağıda resmini paylaştığımız öneriyi uygulayarak sorunu çözebilirler. Kilit ekranda iken Siri’nin telefonunuza ulaşmasını engelleyebilirsiniz. Ayarlar > Siri >” Kilitliyken Siri’ye İzin Ver “ seçeneğini pasif konuma getiriniz.

1 2

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours