Xiaomi Mi 7 kablosuz şarj özelliği var mı?

Xiaomi firması uygun fiyat aralığı ile kullanıcılarının dikkatini çekmeyi başardı. Xiaomi firmasının yeni modellerinde acaba kablosuz şarj özelliği yer alacak mı?

teknik destek

Xiaomi firması mobil sektöründe yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Firmanın bu sektörde tutunmasının en önemli sebebi ise aynı teknolojiyi daha uygun fiyat aralığında kullanıcılarına sunmasıdır. Xiaomi, çıkaracağı ye

i modellerde kablosuz şarj özelliğini kullanacak mı sorusuna bu haberimizde cevap vermeye çalışacağız.

Xiaomi Mi 7 kablosuz şarj özelliği var mı

Xiaomi Mi 7 kablosuz şarj özelliği var mı?

Mobil sektörde telefon modellerinde uzunca zamandır kullanılan bir özelik olan kablosuz şarj özelliği kullanıcılar tarafından açıkçası çok da kullanıldığını düşünmüyoruz. Fakat son dönemlere Samsung firması amiral gemilerine bu özelliği ekleyerek bu özelliğin yayılmasını azada olsa sağladı. Samsung’tan sonra ezeli rakibi Apple’de son modellerinde bu özelliği kullandı. Bu iki lokomotif firmanın bu özelliği telefonlarına koymasından sonra Xiaomi firması da bu konuda çalışmalarını başlatmış gibi görünüyor.

Daha önce iPhone modellerinde yer alan çift kamera kurulumun ardından bir çok telefon modelinde bu özellik kullanılmaya başlandı. İPhone 8 serisinde Apple firmasının kablosuz şarj özelliğini kullanması ile birlikte bu özelliğinde yayılması beklenilmektedir.

Bu özelliği kullanmak için Xiaomi firması geçen zaman içerisinde yapılan Kablosuz Güç Konsorsiyumuna katılım sağladı. Daha önce bu toplantıya Apple firması da Şubat ayında katılım sağlayarak ardından iPhone serisinin son telefonunda bu özelliği kullanmaya başladı. Xiaomi firmasının da bu toplantıya katılarak ileride çıkaracağı telefon modellerinde bu özelliği kullanacağı uzmanlar tarafından  tahmin edilmektedir.
Xiaomi firması tarafından henüz resmi açıklama yapılmadı fakat bu platformun bir üyesi olmasından dolayı kablosuz şarj özelliğini kullanacağı tahmin edilmektedir.
teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours