Instagram eylem engellendi yazısı neden çıkıyor

Bize göre en sıkıntılı hatalara sahip olan uygulama instagram’ dır. Neredeyse iki el kadar standartlaşmış hata mesajları vardır. Bazen güncellemeler sırasında çıkan, sunucu sorunlarında anlaşılmayan hatalar, uygulama açılmaması ve giriş sorunları gibi çok sayıda diyebiliriz. Örnek olarak ise instagram eylem engellendi mesajı.

teknik destek

Resimde verilen mesaj “Hesabının bu işlemi gerçekleştirmesi geçici olarak engellendi” ile bazen hesabın geneli, bazende kısmi bir kısıtlama yapıldığı görülebiliyor. Yani paylaşım yasağı, yorum veya beğeni gibi kısıtlamalar görülebiliyor. Peki engellenen hesabın engeli nasıl kaldırılır?

Hata yaptıklarını düşünüyorsanız “Bizimle paylaş” seçeneğiyle sıkıntınızı iletebilirsiniz.

Instagram engellenen hesabın engelini kaldırma

Bu seçeneği size sunmalarında ki gaye yaptığınız yanlışın farkındayım demeniz için değil. Olan bir durum varsa bunu iletmeniz. Yani yaptığınız bir yanlış varsa ve bunun için bir ceza verilmiş ise bunun dolmasını beklemeniz gerekiyor.

Görselde ki uyarı takipçi / beğeni satın alınması veya bu gibi kullanılan sistemler tespit edildiğinde uygulanan ceza. Bunun dışında birde aşırılığa gidildiğinde aynı başlıkla alınan uyarı ama açıklamada farklı bir mesaj verilebiliyor. Bunları aşağıda sıraladık.

1- Şüpheli hesap girişlerinin yapılması. Farklı farklı yerlerden girilmesi veya vpn kullanılmasında şüpheli görülebiliyor.

2- Peş peşe yoğun paylaşımlar.

3- Aşırı beğeni ve takip limitinin zorlanması.

4- Başkalarını rahatsız edici mesajlar.

5- Rahatsız edici yorumlar.

6- Çok sayıda yapılan şikayetler.

Şüpheli hesap hareketlerinde bazı öneriler

  • Hesabın tamamında kısıtlama yoksa profile girip telefon numaranız ekli değilse ekleyin.
  • Mail eklenmemişse ekleyiniz.
  • Bilgilerde eksiklik varsa doldurun.
  • Doğrulamanız gereken bölümleri doğrulayın.
  • Kimlik isteniliyorsa göndermeniz gerekebilir.
screenshot.306
Instagram eylem engellendi yazısı neden çıkıyor
teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir