Apple, Google Glass’a Rakip Olacak Teknolojide Çalışıyor

Dünya’nın en çok satan teknoloji firması ile bir arama motorunun ötesine geçmek adına teknoloji alanında birbiri ardına dev ataklar gerçekleştiren iki firma arasında kıyasıya rekabet son hızıyla devam etmektedir. Karşılıklı restleşmeler ve rakip amiral gemileri ile karşılık vermeye çalışan 2 firma. Apple ve Google’den bahsediyoruz. Peki, son günlerde hangi alanda bir çatışma söz konusu, gelin birlikte göz atalım.

teknik destek

Giyilebilir teknoloji olan Glass piyasasında hareketli gelişmeler yaşanıyor. Google Glass ile başlayan giyilebilir, arttırılmış gerçeklik teknolojisine Apple’den büyük bir rakip geliyor. Apple ile birlikte Google Glass’a olacak rakip ile daha fazla çözünürlük ve daha fazla depolanabilir alan vadediliyor.

glass

Arttırılmış gerçeklik alanında, Sony’nin SmarteyeGlass, Microsoft’un Hololens ve Google’nin Google Glass’ını eleştirerek yola çıkan Apple yönetimi, önümüzdeki günlerde daha kaliteli ve daha kullanışlı bir giyilebilir gözlüğü piyasaya sunmaya hazırlanıyor.

Tüm giyilebilir gözlük markalarındaki Android işletim sistemini sarsmayı amaçlayan Apple, kendi işletim sistemini sunmak peşinde. Apple’nin iPhone 8 ile birlikte sunmayı planladığı arttırılmış gerçeklik ürününe ne ad vereceği ve lansmanını hangi sürprizlerle birlikte yapacağı merak konusu.

Apple’nin ayrıca, Microsoft ve Huwaei ile birlikte de bu alanda çalışmalar yapabileceği ve tüm finansmanı kendi karşılamak yerine riskleri paylaşmayı düşündüğü de söylenmekte. Hatırlayacağınız gibi 2014’te piyasaya sürülen Apple Arttırılmış Gerçeklik gözlüğü yeterince ilgi görmemiş ve firma büyük zararlarla karşı karşıya kalmıştı.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours