Bing arama motoru Çin’ de yasaklandı

Bing arama motoru Çin’ de engellendi. Bing yasaklanmasıyla ilgili resmi açıklamaya göre Çin hükümetnin böyle bir karar aldığı yönünde.

teknik destek

Financial Times’ tan gelen bilgiye göre , Microsoft’un Bing arama motoru, Çin’de erişilemeyen en son Amerikan teknoloji hizmeti. Bugün bir noktadan başlayarak, Çin’deki internet kullanıcıları, cn.bing. com sitesinin artık ülke genelinde ulaşılamadığı şikayet edilmeye başladı.

Bing yasaklanması ile ilgili bir kaynağa göre, telekom China Unicom’ un yaptığı açıklamada emrin hükümetten geldiği onaylandı. Yasağın neden geldiği henüz bilmiyor.

Çin’ de giderek kısıtlayıcı hale gelen engellenmiş bir Batı sitesi görmek alışılmadık bir durum değil. Facebook’ un, Twitter’ ın ve Instagram’ ın yıllarca yasaklandığını bir zamanda vardı. Ancak kendisini yasaklayan bir arama motoru iki nedenden dolayı dikkat çekicidir.

Yasak neden koyuldu? Microsoft’ un Çin hükümetinin sansür politikalarına genelde uymaya istekli davranışları olmuştur.

Bing arama motoru Cin de engellendi 2
Bing arama motoru Çin’ de yasaklandı

Kararın şu anda dikkate değer olmasının nedenlerinden biri, Google’ ın Çin pazarı için planlanmış arama ürünü , dahili olarak Dragonfly olarak bilinen ve şirket içinde ve dışında büyük bir ters tepmeye neden olan bir proje . Google, hükümetin serbest konuşma ve bilgiye erişim konusundaki politikalarını protesto etmek amacıyla ülke dışına çekildiğinde 2010 yılına kadar Çin’de faaliyet gösteriyordu.

Google’ın yokluğunun bir sonucu olarak, devlet kontrolündeki Baidu, pazarın yüzde 70’inden fazlasını kontrol eden ülkenin önde gelen arama sağlayıcısı olarak ortaya çıktı. (Bing, pazarın yaklaşık yüzde 2’sine sahipti.) Ancak şimdi Google, Çin pazarını potansiyel bir büyüme fırsatı olarak görüyor ve CEO Sundar Pichai geçen ay ülke için planlarının keşif aşamasında olduğu kongresinde ısrar ediyor .

Bing’in gitmesi ve şu andaki fırlamasının nedeninin belirsiz olması nedeniyle, Google’ın, özellikle hükümetin internet kısıtlamaları konusundaki artan durgunluğuna karşı geri adım atması durumunda, ürününü yerden çekmekte çok fazla şansa sahip olup olmadığını söylemek zor.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours