e-Devlet icra dosyası sorgulama

Turkiye.gov.tr’ den e-Devlet üzerinden icra dosya sorgulama hizmetinden yararlandınız mı?

teknik destek

Daha önceleri e- devletten sorgulanamayan 5 yeni farklı sorgulama 10 Temmuz tarihi ile yürürlüğe girmiştir. Daha önceleri e-devletten icra dosyasına bakılmıyor ve bilgi alınmıyordu ancak artık hiç adliye ile uğraşmadan kolay bir şekilde e-devletten sorgulama yaparak bütün bilgilere ulaşmak mümkündür.

screenshot.1886912843 1

e-Devlet icra sorgulama hizmeti

İnsanların beklediği işlem: Milyonlarca insan bu işlemin olmasını bekliyordu. Sonunda artık kolayca yapılabilecek. E-devlet’ e Tc kimlik ve PTT’ den alınan şifre ile girerek arama yerine ‘ Adalet Bakanlığı’ yazarak oradan adımları takip edip bulmak mümkündür. Ya da böyle uğraşmak yerine hiç uğraşmadan daha kolay bir şekilde arama yerine direk icra dosyası sorgulama yazarak da siteye girebilir ve oradan bilgilere ulaşılabilir. Bu hizmet sayesinde yurt dışında olan mahkemeler sayılmamaktadır.

Yurt dışı dahil değil

Yurt dışındaki mahkemeleri öğrenmek için bu sisteme değil Avrupa Mahkemesine başvurarak onun resmi sitesinden görebilir ve ulaşılabilir. Ancak Yurt içinde herhangi bir şehirde kişinin adına açılmış olan dava ya da suç dosyası gibi ya da taraf olunan icra dosyalarının listesine ulaşılabilir ve detaylı bir şekilde listeler halinde görülebilir.

Herkes kendi TC kimlik numarası ve şifresi ile girerek öğrenmektedir. Örnek bir baba e- devlete kendi kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparsa, karısı, kızı ya da erkek çocuğu ile ilgili olanları görmemektedir. Aynı şekil annesi, babası ya da kardeşleri ile ilgili olanları da görmemektedir.

Sorularınız için bizimle iletişime geçebilir veya müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours