WhatsApp hesabınız ele geçirildi doğru mu?

WhatsApp’ ı ele geçiren virüs. Whatsapp hesabınız ele geçirildi ve telefon numaranızı doğrulamanız gerekiyor şeklinde bir uyarı ile karşılaştınız mı? Kişiler, fotoğraflar, mesajlar ve dosyaların kaybolacak ya da hesabınız ele geçirilmiş olabilir…

teknik destek

Telefonunuzu elinize aldığınızda ya da internette dolaşırken birden bire karşınıza çıkan Whatsapp’ınız ele geçirildi mesajı doğru mudur? Yoksa sadece dolandırıcıların gerçekleştirdiği sahte web sitelerinden yayınlanan bir mesaj mıdır? Birden karşınızda gördüğünüz ” Whatsapp uyarısı: şeklinde hesabınızı ve numaranızı doğrulayın, yoksa tüm bilgileriniz silinecek, kişileriniz kaybolacak, dosyalarınız, fotoğraflarınız kaybolacak şeklinde bir mesaj görürsünüz. Sizden telefon numaranızı doğrulamanızı ister, bu uyarı kesinlikle sahte bir uyarıdır. Gerçeklik payı olmayan tamamen sahte web sitelerinden yayılan bir virüstür. Bir doğrulama veya işlem yapmayın sakın, yanıltıcı bir işlemdir bu.

WhatsApp hesabınız ele geçirildi virüsü

WhatsApp hesabınız ele geçirildi doğru mu?

WhatsApp ele geçirildi uyarısı gerçek dışı
Karşılaştığınız Whatsapp’ınız ele geçirildi uyarısı gerçek dışı olan ve dolandırıcıların yaydığı bir reklam mesajı niteliğindedir. Ansızın karşınıza çıkan bir sayfada bu yazıyı görünce insanları telaşlandırmak amacıyla hazırlanmış ve bu telaştan faydalanıp insanları yanlış yapmaya yönlendiren bir yöntemdir. www.teknolojikhaber.net

Sahte uyarıyı gördüğünüzde hemen o sayfayı kapatın ve kesinlikle reklama tıklamayın. Sayfa kapandığında hiç bir sorun kalmayacaktır. Uyarı açıldığında belli bir saniye içerisinde tıklamanız istenir, tıklama yapmazsanız Whatsapp bilgilerinizin ele geçirileceği söylenir, profesyonel dolandırıcılık yöntemi olan bu yöntemde insanları kandırmak amaçlanmaktadır.

Sayfada tıklama yaptıysanız!
Şayet bu yazının çıktığı sayfa üzerinde tıklama yaptıysanız virüs olma ihtimalinden korkuyorsanız. Virüs tarama programı ile bunu öğrenebilir ve virüsten kurtulma yollarını bulabilirsiniz. Bu tarz dolandırıcılık yöntemlerinden korunmak için içeriğinden emin olmadığınız sayfalara giriş yapmayınız.

WhatsApp virüs temizleme

WhatsApp, güvenlik olarak en iyi uygulamalardan biri. Virüs genelde Android cep telefona nadirde olsa iOS iPhone telefona bulaşır. Virüs temizleme için güncel virüs uygulaması ve malwarebytes programı kullanılabilir.

teknik destek

Şunlar da hoşunuza gidebilir

+ There are no comments

Add yours